Prva polovica leta za ljubljansko letališče letos še bistveno slabša kot lani

Na ljubljanskem letališču so v prvi polovici leta našteli 70. 000 potnikov, kar je za 64 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani in za 92 odstotkov manj kot ob polletju predkoronskega leta 2019.

V zadnjih dveh mesecih beležijo povečano število potnikov, veseli pa so tudi krepitve mreže letalskih povezav. Obetavne so tudi napovedi za zimsko sezono.

Kot so za STA pojasnili v Fraportu Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, so v prvih šestih mesecih letošnjega leta našteli 70.011 potnikov in skoraj 6800 premikov letal. V prvi polovici lanskega leta je bilo premikov celo nekoliko manj, je pa bilo število potnikov precej višje, in sicer nekaj več kot 197.000.

Lansko polletje pa je bilo boljše od letošnjega, ker so na letališču v prvih dveh mesecih in pol leta 2020 uspeli hitro in učinkovito nadomestiti upad prometa po stečaju domačega prevoznika. Vendar tudi lanske številke nikakor niso primerljive s predkoronskim letom 2019, ko je v prvi polovici leta prek ljubljanskega letališča letelo skoraj 860.000 potnikov, premikov letal pa je bilo skoraj 17.000.

Dramatičen upad števila potnikov je lani od 17. marca do 12. maja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav