Brodnjak: NLB v zelo dobri kondiciji

Skupina NLB je v prvem polletju ustvarila 139,8 milijona evrov dobička po davkih, kar je 90 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

“Smo v pozitivnem ciklu na vseh trgih. NLB je v zelo dobri kondiciji in je ustvarila dobro osnovo za poslovanje v drugi polovici leta, zato verjamemo, da bo poslovanje letos uspešno,” je ocenil prvi mož Blaž Brodnjak.

K čistemu polletnemu dobičku je prispevala skupina Komercijalne banke, katere nakup od srbske države je NLB zaključila konec 2020. V polletju je zabeležila tudi močno rast kreditov prebivalstvu z rekordno novo prodajo stanovanjskih kreditov in rastjo kreditov podjetjem in državi. Skupina je beležila močno rast čistih opravnin in podvojeno prodajo v NLB Skladih.

“Z rezultati smo zelo zadovoljni,” je v današnji predstavitvi vlagateljem in analitikom poudaril Brodnjak. Ob tem je povedal, da proces integracije skupine Komercijalne banke, ki naj bi ga sklenili do aprila prihodnje leto, poteka v skladu z načrtom in pričakovanji. Ta skupina je k čistemu dobičku v polletju prispevala osem milijonov evrov.

Skupina Komercijalne banke je prispevala tudi k dvigu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav