Rojaki se predstavijo: likovniki v Mostu na Soči, koncert mezzosopranistke Mateje Čarman Skelo s kolegi, v Ljubljani in Kranju.

Mednarodna likovna kolonija

Likovna kolonija Slovenske izseljenske matice se je pričela 7. Junija v Mostu na Soči.

Rojaki  iz Hrvaške,  Srbije, Nemčije in Švice so že začeli nanašati prve plasti barv na slikarska  platna v prelepem okolju Mosta na Soči.  Zaključek kolonije bo v petek,  14. Junija 2013, ko bo ob 18. uri v  Vodni hiši v Mostu na Soči, otvoritev razstave, ki jo bo odprla ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel.

 

Koncert sakralne glasbe
Že naslednji dan v soboto 15. Junija 2013 ob 20. Uri,  organiziramo  koncert sakralne glasbe v cerkvi sv. Martina  – Šmartin v Kranju.

 

 

Nastopila bo rojakinja  iz Sarajeva, mezzosopranistka Mateja Čarman Skelo, skupaj s kolegico  sopranistko Katarino Kikić in orglistom Davorjem Ljubićem iz Zagreba. Mateja je rojena v Kranju, študirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2004 diplomirala iz kitare pod mentorstvom prof.  Andreja Grafenauerja.  Življenjska pot, ljubezen,  jo je odpeljala v Sarajevo, kjer je leta 2010 diplomirala pod mentorstvom  primadone Radmile Bakočević.
Mateja se bo s kolegi predstavila tudi v Ljubljani, 16. Junija ob 19. uri, v cerkvi sv. Jakoba na Gornjem trgu.  Vstop je prost!

Ljubitelji likovne in glasbene umetnosti  lahko prihajajoči vikend uživate ob ustvarjalnih dosežkih naših rojakov iz vsega sveta.

Besedilo: SIM

Podobne teme: