Vabilo na slikarsko kolonijo

Slovenska izseljenska matica organizira tradicionalno – triindvajseto slikarsko kolonijo za vse akademske ali ljubiteljske slikarje, ki so po rodu Slovenci, živijo pa v zamejstvu ali v tujini.
 
Slikarska kolonija bo od 7. – 13. 6. 2014 potekala v Mostu na Soči, kjer bodo slikarji tudi nastanjeni. Soorganizator kolonije je Turistično društvo Most na Soči, ki kolonijo gosti v okviru 42. Noči na jezeru. 
Kolonija bo potekala pod strokovnim vodstvom mentorice Monike Ivančič Fajfar. Po končani koloniji bo v gostujočem kraju organizirana slikarska razstava. Vsak udeleženec kolonije pusti dve svoji  deli organizatorjem. Organizator krije stroške prehrane, prenočišča in osnovnega materiala. V kraj, kjer se bo odvijala slikarska kolonija, slikarji pridejo na lastne stroške.
Naslovna tema slikarske kolonije 2014 bo Svetloba miru in upanja (besedilo teme sledi v nadaljevanju). 
Vsi, ki bi se radi udeležili slikarske kolonije, ste lepo vabljeni, da pošljete svoje prijave najkasneje  do 1. 4. 2014 na naslov: 
 
Združenje Slovenska izseljenska matica
Cankarjeva 1/II,
p. p. 1548
1001 Ljubljana
Prijave sprejemamo tudi na elektronski naslov:
sim@zdruzenje-sim.si
 
V prijavi se predstavite (ime, priimek, leto rojstva, naslov, telefonska številka, e-mail, podatki o dosedanjem delu,  razstavah, tehniki, v kateri bi želeli ustvarjati ipd.)in obvezno priložite vsaj dve fotografiji svojih del. Prosimo tudi, da napišete, na kakšen način ste povezani s Slovenijo, saj je pogoj udeležbe tudi, da imate slovenske korenine.
Kandidati bodo o izboru obveščeni v desetih dneh po zaključku razpisa. Številu udeležencev, ki jih bomo sprejeli na kolonijo  bo odvisno tudi  od števila preteklih udeležb na koloniji in razpoložljivih sredstev.
 
Besedilo: SIM
 

Podobne teme: