Sberbank delež v Fortenovi prodal vlagatelju iz Združenih arabskih emiratov

Sberbank je svoj nekaj več kot 43-odstotni delež v lastništvu hrvaške skupine Fortenova, ki je med drugim lastnica Mercatorja, prodal vlagatelju iz Združenih arabskih emiratov Saifu bin Marhanu Alketbiju, so sporočili iz največje ruske banke.


Foto: EPA
Foto: EPA

Nakup je po pisanju časnika Jutarnji list že potrdil tudi arabski investitor.

Alketbi naj bi bil izkušen in ugleden vlagatelj na številnih področjih, v svoji karierni poti pa je bil tudi med glavnimi v uradu vladarja emirata Dubaj Mohameda bin Rašida al Maktuma.

Zvečer se je vlagatelj po pisanju Jutarnjega lista oglasil s sporočilom za javnost. V njegovem uradu so navedli, da je bila transakcija nakupa 43,4-odstotnega deleža v Fortenovi končana 31. oktobra, podrobnosti pa niso razkrili.

“S tem poslom se začenja obdobje strateških vlaganj Saifa Alektbija na Hrvaškem. Prepričani smo, da bo ta naložba izjemno pomembna za skupino Fortenova in celotno hrvaško gospodarstvo,” so zatrdili.

S prodajo arabskemu vlagatelju se končuje zgodba o izstopu Sberbank, ki je tako kot večina ruskih finančnih ustanov predmet zahodnih sankcij zaradi napada

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav