Sindikat poštnih delavcev: Vrnite nam odmore za delo v težkih razmerah

Na Pošti Slovenije primanjkuje vsaj 300 delavcev, vodstvo pa obenem slabša razmere za delo, zatrjuje Sindikat poštnih delavcev. Zahteva vrnitev odmorov za delo v vročini in odpravo sprememb sistematizacije delovnih mest.


Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Zaradi pomanjkanja delavcev so vsi zaposleni na Pošti Slovenije preobremenjeni, delo pa se ob robu dopustov opravlja še v vročinskem valu, opozarja Sindikat poštnih delavcev (SPD). Namesto da bo vodstvo z izboljšanjem delovnih razmer privabilo dodatne zaposlene, zaposluje kandidate z osnovno šolo in brez delovnih izkušenj, zatrjuje sindikat. “To ni nič drugega kot ponavljanje napak iz drugih panog – konkretno gostinstva, kjer so z razvrednotenjem poklicev v gostinstvu delodajalci dosegli točko, ko se obupano išče ljudi, ki bi delali.”

Sorodna novica Prvi srbski delavec hitro zapustil svojega “gazdo” Pošto Slovenije: “Takšne delodajalce lahko najdem v Srbiji”

Sindikat nadalje ocenjuje, da bo škodljiva tudi sprememba sistematizacije delovnih mest, kjer se izenačuje delovne naloge med

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav