Slovenske železnice v ponudbo skupne uporabe vlakov in električnih avtomobilov

Slovenske železnice so s podjetjem T2 Rotalab zagnale projekt Gremo zeleno, v katerem uporabnikom ponujajo skupno uporabo vlakov in električnih avtomobilov.

Potniki lahko na območju železniške postaje Ljubljana po prihodu z vlakom pot nadaljujejo z električnimi avtomobili iz ponudbe izposoje vozil GreenGo, so danes sporočili.

Nekajevrsko dobroimetje za prvo izposojo električnega avtomobila prinaša že vozovnica ali druga oblika računa za prevoz z vlakom. Za nadaljnjo uporabo električnih avtomobilov pa lahko uporabniki ob predložitvi katere koli vozovnice za vlak ali veljavne neuporabljene vozovnice za vlak kupijo dobroimetje s popustom na blagajnah Slovenskih železnic. Uporabnik si mora pred prvo izposojo naložiti aplikacijo in se registrirati, so navedli.

Strošek izposoje električnega avtomobila se obračuna po dejanski porabi po časovno-kilometrski tarifi z dodanim fiksnim stroškom in upoštevaje dodatni popust ob vračilu avtomobila na parkirišči Slovenskih železnic z oznako Gremo zeleno, ki sta na Trgu OF in Vilharjevi ulici. Izposoja vozil je mogoča tudi na drugih lokacijah v Mestni občini Ljubljana, razvidne pa so z zemljevida v aplikaciji GreenGo.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav