Novo lokacijo za kočevski Melamin naj bi začeli jeseni komunalno opremljati

V občini Kočevje hitijo s pripravo vsega potrebnega za selitev proizvodnje kemijske družbe Melamin, kjer je lani prišlo do najhujše delovne nesreče pri nas. Če bo vse teklo po načrtih, bi lahko že jeseni začeli komunalno opremljanje zemljišča za selitev.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot najprimernejši prostor za selitev proizvodnje je bilo jeseni lani prepoznano 20 hektarjev veliko zemljišče na severu Kočevja, ob cesti Kočevje–Žužemberk na območju Male gore. Po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča preliminarne študije kažejo, da gre za najbolj optimalno lokacijo z najmanj interesnimi in okoljskimi konflikti.

Trenutno po besedah župana nastajajo vse študije, ki so potrebne za spremembo občinskega prostorskega načrta na omenjenem območju, od hidrološke, geološke, kmetijske do drugih. V Kočevju računajo, da bodo vsa soglasja dobili do aprila, takoj zatem pa bodo začeli postopek sprejemanja sprememb občinskega prostorskega načrta. Te nameravajo sprejeti do poletja, že jeseni pa bi začeli komunalno opremljanje zemljišča, ki bi ga nato ponudili Melaminu.

Še pred tem bo treba nekatera zemljišča odkupiti od državne družbe Slovenski državni gozdovi ali jih z njo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav