“Nekoč nam je uspeh preprečevala bivša država, danes pa nas je strah, da nas bo ubila lastna vlada”

Dialog vlade z gospodarstvom je zadovoljiv, vendar je iz končnih vladnih ukrepov včasih videti, kot da ga sploh ne bi bilo, menijo v SBC-ju. Njihov cilj pa ni delovanje proti vladi, a od nje pričakujejo posluh in dobre ukrepe, ne pa populističnih rešitev.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednik Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) Joc Pečečnik je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da je nastopil čas za končanje “logike trdega socializma“, ki ne učinkuje nikjer v razvitem svetu. V SBC-ju se po njegovih besedah zavedajo, da je v politiki težko sprejemati nepriljubljene odločitve, “a mora biti dober politik sposoben sprejemati tudi manj priljubljene ukrepe“.

Člani SBC-ja se z vsako vlado pogovarjamo na isti način. Cilj nam ni konflikt, temveč dolgoročna blaginja v Sloveniji. Prispevati želimo dobre predloge, ki bodo zastavljeni za obdobje, daljše od mandata ene vlade,” je poudaril.

Podjetniki pogosto dobijo vtis, da je uspešno poslovanje nekaj, česar se morajo sramovati, in da jih država dojema kot “molzne krave“, je dejal. “Resnica pa je, da bodo samo dobra in uspešna podjetja ustvarila bogato državo, ki

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav