Nepremičnine propadle družbe Agroruše znova na dražbo

Nepremično premoženje propadle družbe Agroruše iz Ruš gre znova na dražbo. Stečajni upravitelj Andrej Kozelj je izklicno ceno za blizu 22. 000 kvadratnih metrov zemljišč z več objekti določil pri 2,3 milijona evrov.

Dražba bo 16. februarja v Ljubljani, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Glavnino premoženja predstavljajo proizvodne hale s pisarnami, na dražbi pa bo kot celota ponujeno premoženje, ki po sklopih predstavlja še proizvodne prostore za izdelavo specialnih gnojil, upravno stavbo, trgovino, skladišče v razpadajočem stanju, regalno skladišče, stavbo v fazi obnove, skladišče nevarnih snovi, cisterne za fosforno kislino in garaže.

Ruško podjetje, ki je v postopku stečaja od julija 2021, je delovalo na področju proizvodnje in prodaje gnojil, substratov, sredstev za varstvo rastlin in semen ter je bilo že leta 2013 tik pred stečajem. Takrat mu je vlada dodelila 800.000 evrov državne pomoči, leto pozneje pa še dodatnih 1,5 milijona evrov.

Stečajni upravitelj je njeno premoženje nazadnje ponudil na dražbi lani. Izklicno ceno je takrat določil pri malenkost manj kot štirih milijonih evrov, toda do izteka roka 24. avgusta ni nihče vplačal varščine.

Je pa lani jeseni na dražbi prodal bencinski

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav