Srečanje vseh vodij Urada ob njegovi dvajsetletnici

Minister Gorazd Žmauc danes, 28. maja 2014, na Brdu pri Kranju gosti vse dosedanje predstojnike Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki so vodili Urad od njegove ustanovitve leta 1994.

 

 

Namen srečanja, ki ga je organiziral Urad, je izraziti spoštovanje do vseh dosedanjih predstojnikov, ki so v 20 letni zgodovini njegovega delovanja prispevali k oblikovanju inštitucije. Hkrati pa želi minister Žmauc s častnim omizjem predstojnikov posredovati sporočilo o pomenu skupne zaveze in delovanja na področju delovanja in sodelovanja s slovensko skupnostjo v tujini.

Povabilu Urada so se odzvali: Črtomir Špacapan, dr. Janez Dular, prof. dr. Peter Vencelj, Zorko Pelikan, dr. Iztok Simoniti, Metoda Mikuš, akad. prof. dr. Boštjan Žekš, Tina Komelj, Ljudmila Novak, Franc Pukšič, Magdalena Tovornik, Mihaela Logar in prof. dr. Janko Prunk.

 

 

Zaprto srečanje je vodil predstavnik Urada, Rudi Merljak, ki je pozval povabljene, da izpostavijo zanimivosti iz svojega obdobja vodenja Urada ter možnosti, ki jih vidijo v izboljšanju povezovanja Slovencev v zamejstvu in po svetu z matično domovino. Govorniki so predstavili zanimive izkušnje iz življenja Slovencev v tujini in podali veliko novih predlogov grajenja odnosov med Slovenci in delovanju Urada.

 

Besedilo in foto: E. V.

Podobne teme: