Stanovanjski sklad opozarja na manjkajoče finance in kadrovsko podhranjenost

Stanovanjski sklad RS je letos skladno z načrti uspešno izpeljal projekte po vsej Sloveniji, med katerimi po velikosti izstopa soseska Pod Pekrsko gorco v Mariboru, je poudaril direktor sklada Črtomir Remec.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Eden večjih projektov državnega stanovanjskega sklada v zadnjih letih je mariborska soseska Pod Pekrsko gorco s 400 najemnimi stanovanji, ki so jo odprli septembra. Tehnični pregled so zdaj opravili tudi za objekte druge faze gradnje in kmalu pričakujejo uporabno dovoljenje, je povedal direktor sklada Črtomir Remec. Opozoril je, da sklad potrebuje dodatna finančna sredstva in zaposlitve. Sistem javne najemne službe bi morali spremeniti, meni.

“V kratkem bo tako objavljen razpis tudi za preostala stanovanja, pri čemer bo razpis za 60 oskrbovanih stanovanj objavljen ločeno, saj jih še opremljamo. Soseska bo po pričakovanjih v celoti vseljena v prvih mesecih prihodnjega leta,” je ocenil.

Kot večji projekt je poudaril tudi vselitev v stanovanja soseske Novo Brdo v Ljubljani. “Vseliti smo morali 498 stanovanj, od tega 30 oskrbovanih, kar je bil

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav