Najboljša tuja vlagatelja letos Intersocks in Plume Design

Nagrado za najuspešnejšega tujega investitorja FDI Award Slovenia, ki jo podeljuje javna agencija Spirit Slovenija v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, sta letos prejeli podjetji Intersocks in Plume Design.

Nagrada je namenjena prepoznavanju izjemnih prispevkov tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju.

Kočevsko podjetje Intersocks, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo nogavic ter distribucijo znanih blagovnih znamk, je nagrado prejelo v kategoriji “ustvarjalno”. “Na osnovi naprednega znanja ter širitve in povečanja zmogljivosti proizvodnje mu je v preteklem letu uspelo doseči visoko dodano vrednost na zaposlenega. V dejavnosti proizvodnje nogavic so med vodilnimi podjetji po realizirani dodani vrednosti na zaposlenega, v tej industriji pa vodijo tudi po prihodkih in dobičku,” je odločitev utemeljila izbirna komisija.

Podjetje, v katerem je zaposlenih 170 ljudi, je del širše mednarodne skupine Intersocks Group, ki ima izpostave še v Švici in Italiji ter na Hrvaškem in Poljskem. V Sloveniji je družba prisotna 25 let, intenzivneje od leta 2018, ko je v Kočevju postavila lastno pletilnico.

Njihova dodana vrednost na zaposlenega je lani dosegla skoraj 80.000 evrov, kar je po navedbah komisije velik napredek glede na pretekla

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav