Strošek stečaja Adrie Airways bo presegal pol milijona evrov

Stečajni postopek Adrie Airways bo, po začasnem predračunu za obdobje od začetka postopka do objave otvoritvenega poročilam ki ga je pripravil upravitelj Janez Pustatičnik, stal 685. 622 evrov. Največ denarja bo šlo za plače stečajnih upraviteljev.


Stroški stečajnega postopka Adrie bodo presegli pol milijona evrov. Največ denarja bo šlo za plače upraviteljev. Foto: BoBo

Kranjsko okrožno sodišče je presodilo, da je za nemoten potek stečajnega postopka nujno, da sodišče do predložitve otvoritvenega poročila sprejme predlog stečajnega upravitelja, je razvidno iz sklepa, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa. Predračun, ki je pripravljen za štiri mesece, sicer predstavlja le okvir teh stroškov, ki se med postopkom lahko še spremenijo.

“Poleg tega je splošno znano, da gre v obravnavani zadevi za stečajni postopek družbe, ki se je ukvarjala s specifično panogo dejavnosti – letalstvom. Družba je zato delovala v mednarodnem okolju, z velikim številom tako zaposlenih kot poslovnih partnerjev doma in v tujini ter s tem povezanih tako dolžnikovih obveznosti kot tudi terjatev,” je dodalo sodišče.

Upraviteljem stečaja 400.000 evrov

Za plače in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav