Vodstvo časopisa Delo ob napovedanem odpuščanju pozvano k socialnemu dialogu

Sindikat in društvo novinarjev Slovenije ob napovedanem kolektivnem odpuščanju zaposlenih na Delu poslovodstvo te medijske hiše pozivata k poštenemu socialnemu dialogu ter ohranitvi kritičnega in kakovostnega novinarstva.


Vodstvo medijske hiše Delo je napovedalo obsežnejše odpuščanje. Foto: BoBo

Poslovodstvo družbe Delo je reprezentativnima sindikatoma v družbi in predsednici sveta delavcev v posvetovanje predložilo predlog programa za razreševanje presežnih delavcev. Kot so zapisali v družbi, trenutne razmere, med katerimi so poudarili zniževanje tiskanih naklad in ohlajanje gospodarstva, zahtevajo prilagajanje strategij medijev. “Zaradi ekonomskih razlogov, ki se kažejo v padcu prihodkov iz prodanih naklad in nižanju prihodkov iz oglaševanja, bo treba, ob upoštevanju delovnopravnih predpisov, izvesti program razreševanja presežnih delavcev,” so glede obsežnejšega odpuščanja sporočili iz družbe.

Kot sta sindikat in društvo novinarjev zapisala v skupni izjavi za javnost, ostro nasprotujeta nadaljevanju prakse odpuščanj brez dogovora s socialnimi partnerji. Ob tem opozarjata, da krčenje stroškov z odpuščanjem novinarjev ne more biti vsakokratni model reševanja padanja naklad in da vodi v zaton

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav