Tarča: Milijoni in pritiski

V povezavi z več kot 100 milijonov vredno prenovo UKC-ja Ljubljana se omenjajo grožnje in pritiski. Projekt bi moral biti že končan, a se še dobro začel ni, se pa zato ves čas draži, vsak mesec zastoja država gradbincu odšteje dodatnih 100. 000 evrov.


Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Kako deluje vzporedna država pri naložbah v zdravstveno infrastrukturo, kjer denarja nikoli ne zmanjka? Več kot 100 milijonov evrov vredna prenova Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki jo je dobil gradbinec GH Holding, po menjavi vlade stoji, v igri je že peti aneks.

Tarča je objavila nekatere cenike s šestkrat dražjimi storitvami za gradbena dela, kot jih ponujajo na trgu. Kakšno vlogo v tej zgodbi igra politika?

Gostje so bili: glavni direktor GH Holdinga Blaž Miklavčič, državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar, odvetnica Odvetniške pisarne Potočnik in Prebil Maja Koršič Potočnik, nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar ter onkolog in vodja strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj. Oddajo je vodila Erika Žnidaršič.

Nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav