Ukrepe zoper energetsko draginjo težko pričakujejo tudi v gospodarstvu

Potem ko je vlada večji del ukrepov glede energetske draginje naslovila na ranljive odjemalce, je zdaj čas, da gre naproti še srednje velikim in velikim odjemalcem, je po seji upravnega odbora GZS-ja dejal infrastrukturni minister Bojan Kumer.


Plinovod Foto: EPA
Plinovod Foto: EPA

Izredna seja upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani je bila posvečena aktualnim težavam gospodarstva v zvezi z energetsko krizo ter potrebnim ukrepom za zagotovitev nemotenega poslovanja ob morebitni zaustavitvi dobave zemeljskega plina. Poleg vodstva zbornice sta na seji sodelovala tudi minister Kumer ter državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Dejan Židan.

Potem ko so večji del ukrepov naslovili na gospodinjstva oz. na ranljive odjemalce, je po Kumrovih besedah zdaj prišel čas, da gredo na vladi naproti še segmentu srednjevelikih in velikih odjemalcev. Kumer je ob tem izpostavil, da je naslavljanje njihovih zelo kompleksna zadeva, saj gre za zelo različne panoge, z različnimi težavami in evropskimi regulativami.

Danes smo si izmenjali stališča, kakšna so njihova pričakovanja in kakšne so naše zaveze. Nismo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav