“Uspešnost soočanja EU-ja s krizo bo močno zaznamovala sodelovanje v evropski družini”

Sveženj ukrepov, ki je bil predstavljen, je prilagojen slovenskim specifičnostim. Vsebinsko je primerljiv podobnim ukrepom drugih držav EU-ja, je sprejete vladne ukrepe predstavil ekonomist Mojmir Mrak, član strokovne posvetovalne vladne skupine.


Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Mojmir Mrak je povedal, da se je v posvetovalno skupino vključil, da pomaga v delu evropske dimenzije reševanja krize, ki jo je povzročil novi koronavirus.

Gre za šok, ki nima primerjave v sodobni zgodovini in je izjemen zdravstveni izziv, na katerega države po svetu odgovarjajo s strogimi omejevalnimi ukrepi gibanja prebivalstva. Te drastični ukrepi za zajezitev zdravstvene krize že imajo in bodo imeli gospodarsko finančne posledice. V zadnjih dneh smo videli, da se napovedi gospodarskih rasti znižujejo iz dneva v dan. Danes je nemogoče trditi, koliko časa bo trajala kriza. Večinska ocena je, da se bo njena faza merila v mesecih. Če je tako, potem je smiselno, da se ekonomski ukrepi za spopadanje s to krizo vsaj v tej fazi osredotočajo na to relativno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav