V Luki Koper lani pretovorili 916.728 avtomobilov, 14 odstotkov več kot leta 2022

Luka Koper je lani po nedokončnih podatkih ustvarila 308,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 0,5 odstotka manj kot v letu 2022. Rast pretovora so imeli v obeh strateških blagovnih skupinah, skupno so pretovorili 22,3 milijona ton blaga.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Več prihodkov so v Luki Koper zaznali na račun večjega pretovora zabojnikov in avtomobilov, večjega obsega storitev polnjenja in praznjenja zabojnikov ter višjih cen storitev, medtem ko so bili prihodki iz skladiščnin zaradi postopne umiritve razmer v globalni logistiki in krajšega zadrževanja blaga na skladiščih nižji, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Leto 2023 je bilo v vseh pogledih negotovo – svetovno gospodarstvo je okrevalo počasneje od pričakovanj, razmere v logistiki so bile še vedno kompleksne. Kljub temu smo poslovali nad pričakovanji in pri pretovoru dosegli kar nekaj pomembnih mejnikov,” so zapisali v Luki Koper.
Rekordne številke so dosegli na kontejnerskem, avtomobilskem in potniškem terminalu ter na terminalih za hlajene in tekoče tovore.

Na segmentu zabojnikov so z 1.066.096 pretovorjenimi kontejnerskimi enotami (TEU) dosegli petodstotno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav