V nekaterih večstanovanjskih stavbah nižje temperature, krajši dnevni režim ogrevanja

Kako se bo ogrevalo v večstanovanjskih stavbah v času energetske draginje? Številni upravitelji bodo uvedli spremembe, v večini primerov gre za znižanje temperature in podaljšanje nočnega režima gretja.


Foto: MMC RTV SLO/Shutterstock
Foto: MMC RTV SLO/Shutterstock

Navodilo v enem od ljubljanskih blokov se glasi: vklop ogrevanja, ko bo tri zaporedne dneve zunanja temperatura ob 21. uri deset ali manj stopinj Celzija. Stanovalci se bodo greli med šesto uro zjutraj in deseto uro zvečer. Temperatura bo dvajset stopinj Celzija.

“V vsakem primeru se je treba zavedati, da je odločitev o tem v končni fazi v pristojnosti etažnih lastnikov. Upravniki jim torej nekih svojih stališč ne morejo vsiljevati,” je dejal Boštjan Udovič, direktor zbornice za poslovanje z nepremičninami.

Na poizvedovanje TV Slovenija pri upravnikih se je s pisnim odgovorom oglasila zgolj nepremičninska družba SPL. Tam prav tako potrjujejo ukrep “znižanja temperature in krajšanja dnevnega režima ogrevanja oziroma podaljšanja nočnega režima”. Ta temelji na pravilniku, ki je sicer veljal do leta

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav