V novogoriškem Hitu napovedana stavka

Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) je napovedal stavko v novogoriškem Hitu. Stavka se bo začela 30. septembra, potekala pa bo ob koncih tedna vse do konca leta.


Perla, Hit Foto: BoBo
Perla, Hit Foto: BoBo

Več kot dvajsetodstotno zvišanje povprečne plače, 1900 evrov regresa, draginjski dodatek in druge ugodnosti predstavnikom sindikata igralniških delavcev SIDS-a niso dovolj. Z napovedjo stavke v družbi Hit iščejo nove privilegije za manj dela, kar kaže na popolno nerazumevanje poslovnih procesov v družbi in razmer v gospodarstvu,” je uprava Hita navedla v sporočilu za javnost.

Uprava Hita je uradno napoved stavke prejela danes. “Uprava družbe Hit priznava legitimnost stavke kot orodja za urejanje delavskih pravic, ne more pa sprejeti napovedi stavke, ki temelji na zavajanju s slabim socialnoekonomskim položajem igralniških delavcev,” so poudarili.

Uresničitev stavkovnih zahtev sindikata SIDS-a je po prvih ocenah uprave Hita ovrednotena na 10 milijonov evrov na letni ravni, kar bi pomenilo 20-odstotno povišanje stroškov dela. Med stavkovnimi zahtevami je

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav