V več industrijskih podjetjih kolektivni dopust

Več slovenskih industrijskih podjetij se je tudi letos poleti odločilo za kolektivni dopust, med katerim prekinejo proizvodnjo in večinoma opravijo vzdrževalna dela ter delavcem omogočijo počitek.

V avtomobilskem proizvajalcu Revoz bo letošnji poletni kolektivni dopust trajal od 1. do 15. avgusta, so STA povedali v družbi, kjer je proizvodnja sicer zadnji dve leti zmanjšana.

“V Revozu trenutno izdelamo 326 vozil na dan. Do občutnega zmanjšanja je prišlo v zadnjih dveh letih – s treh izmen in proizvodnje več kot 900 vozil na dan na trenutno eno izmeno. To pomeni, da zdaj obratujemo z dobro tretjino svoje proizvodne zmogljivosti in na tej ravni naj bi ostalo do preklica,” so dejali.

Največja težava, s katero se spopadajo, je kriza na področju oskrbe z deli – predvsem elektronskimi. Ta naj bi se sicer nadaljevala tudi v drugi polovici letošnjega leta, a v manjšem obsegu, pričakujejo.

V tovarni zdravil Krka imajo kolektivni dopust v prvi polovici avgusta in traja 14 koledarskih dni. Na kolektivnem dopustu so vsi zaposleni, razen

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav