Zaradi hitro rastočih cen izvajalci na drugem tiru zahtevajo anekse

V projektu drugi tir so doslej sklenili šest aneksov, njihova vrednost znaša 2,36 milijona evrov. Zaradi dvigov cen in nepredvidenih dodatnih del pa je bilo podanih precej zahtevkov za sklenitev aneksov, katerih vrednost presega 25 milijonov evrov.


Foto: Radio Koper/2TDK
Foto: Radio Koper/2TDK

S tem se je seznanila vlada na četrtkovi seji, na kateri je pregledala tudi informacije o izvajanju drugih največjih infrastrukturnih projektov v državi, in sicer v projektih tretja razvojna os, druga predorska cev cestnega predora Karavanke in Potniški center Ljubljana. Informacije je za vlado pripravilo ministrstvo za infrastrukturo.

V projektu drugi tir so do konca junija sklenili dva časovna aneksa, enega finančnega, enega finančnega in časovnega ter enega zaradi prenosa investitorstva z direkcije za infrastrukturo na družbo 2TDK v skupni vrednosti 1,15 milijona evrov brez DDV-ja. Projektno podjetje 2TDK je 22. julija zaradi nepredvidenih del pri gradnji dostopnih cest z izvajalci, konzorcijem podjetij Kolektor CGP in Euro-Asfalt, podpisalo še aneks za 1,21 milijona evrov brez DDV-ja.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav