Velik balon opozoril na odgovornost podjetij za teptanje človekovih pravic in uničevanje okolja

Okoljski aktivist Alban Grosdidier je v središču Ljubljane z ogromnim balonom Lady Justice oz. Gospa Pravica opozarjal na predlog evropske direktive, s katero bi podjetja v EU-ja odgovarjala za teptanje človekovih pravic in uničevanje okolja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Alban Grosdidier je v okviru turneje Pravica na obisku poudaril pomen ambicioznega besedila in sprejetja direktive. Cilj predloga, ki ga je Evropska komisija predstavila februarja lani, je spodbujati trajnostno in odgovorno ravnanje podjetij v vseh svetovnih verigah vrednosti.

Prav tako je opozoril na številne ubite aktiviste v boju proti izkoriščanju zemeljskih virov in na trenutno stanje, ko podjetja v EU-ju ne odgovarjajo za teptanje človekovih pravic in uničevanje okolja. “Z novo direktivo imamo moč spremeniti odgovornost evropskih podjetij,” je dejal v izjavi in poudaril, da bodo v zakonodajo vključena samo velika podjetja, in zavrnil “lažnive navedbe” nekaterih nasprotnikov zakonodaje, da bo ta uničila majhna podjetja. “Kot Evropejci in nevladne organizacije imamo moč, da politike pripravimo do tega, da sprejmemo ambiciozno in trdno zakonodajo. S tem imamo moč

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav