Vlada odpoklicala še dva direktorja t. i. slabe banke, od starega vodstva je ostal le še Matej Pirc

Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so na seji upravnega odbora s položaja izvršnih direktorjev DUTB odpoklicali Andreja Lazarja in Kristino Šteblaj ter za v. d. izvršnih direktorjev imenovali Mitjo Križaja in Žigo Pfeiferja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Namen preoblikovanja izvršnega vodstva je učinkovita izvedba dejavnosti za prenehanje DUTB-ja s koncem leta in prenos preostalih dejavnosti in premoženja na Slovenski državni holding kot njenega pravnega naslednika, so sporočili iz t. i. slabe banke. Zakon o ukrepih za krepitev stabilnosti bank namreč določa, da DUTB 31. decembra 2022 preneha obstajati, lahko pa, ne glede na to določilo, vlada predlaga DZ-ju ukinitev DUTB-ja tudi prej, če DUTB proda več kot 75 odstotkov prevzetih obveznosti.

Neizvršni direktorji so prepričani, da bosta k nalogam pri končanju delovanja DUTB-ja veliko pripomogla novoimenovana vršilca dolžnosti izvršnih direktorjev. Nova izvršna direktorja bosta začela delati 1. julija.

Mitja Križaj ima sicer več kot 20 let vodstvenih izkušenj na področjih bančništva in financ, upravljanja nepremičninskih portfeljev in naložb ter upravljanja in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav