Vlada še preučuje mogoče scenarije ukrepanja zaradi visokih cen energentov

Vlada je začela obravnavo mogočih scenarijev za zagotavljanje vzdržne cenovne politike pogonskih goriv. Odločitve še ni sprejela. Ta bo odvisna od neformalnega vrha Evropske unije v četrtek in petek v Franciji.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku na Koroškem zatrdil, da je vlada v primeru nekontrolirane rasti cen pogonskih goriv pripravljena posredovati s sproščanjem blagovnih rezerv in z omejitvami cen. Za sejo vlade je napovedal razpravo o mogočih scenarijih.

Po njegovih besedah bo vse odvisno od tega, kakšna bo odločitev predsednikov vlad in držav na zasedanju v četrtek in petek v Franciji. “In v skladu s to odločitvijo se bomo pri nas pripravili in intervenirali na trgu, če bo treba, zato da zagotovimo dovolj blaga na trgu in preprečimo nekontrolirano rast cen,” je dejal.

Ob tem je poudaril, da je položaj težek na področju vseh treh glavnih energentov. Pri električni energiji so po njegovih besedah cene “zbezljale že pred vojno krizo”, na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav