Vlada zvišala trošarine za naftne derivate, dizel vseeno cenejši

Ob zvišanju trošarin se bo cena dizla na bencinskih servisih zunaj avtocest v torek znižala za 5,5 centa, na 1,449 evra za liter, cena 95-oktanskega bencina pa bo ostala pri 1,374 evra za liter. Kurilno olje se bo pocenilo za 5,4 centa, na 1,04 evra.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je na dopisni seji s spremembo uredbe o določitvi zneska trošarine za energente in električno energijo zvišala trošarine za vse tri naftne derivate, in sicer tako, da se bosta maloprodajni ceni dizelskega goriva in kurilnega olja znižali, cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina pa bo ostala nespremenjena, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Trošarina za neosvinčeni bencin se je zvišala z 0,379 evra na liter na 0,388 evra na liter, za dizelsko gorivo z 0,406 evra na liter na 0,423 evra na liter in za kurilno olje z 0,122 evra na liter na 0,127 evra na liter.

Vlada razmere na trgu naftnih derivatov budno spremlja in višino trošarin prilagaja tako, da ohranja dostopnost maloprodajnih cen, hkrati pa si v luči javnofinančne vzdržnosti prizadeva za postopno normalizacijo prilivov v

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav