VOLILNA SKUPŠČINA ZVEZE “EVROPA ZDAJ” V SARAJEVU

Sarajevo – 09.11.2013 se je ob 16. uri v mali dvorani Grand Hotela Sarajevo odvila volilna skupščina Zveze “Evropa zdaj”.

 

Prisotni so bili predstavniki slovenskih društev iz Doboja, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Kaknja, Breze in Sarajeva. Prisotna je bila tudi predstavnica s slovenskega veleposlaništva v BIH, ga. Lidija Žumer Pršić, administrativni ataše na veleposlaništvu v Sarajevu. Dnevni red skupščine je bil dolg, zato bomo omenili samo nekaj glavnih stvari: – sprejeta so bila vsa vsebinska poročila izpeljanih projektov v letošnjem letu, trenutno finančno poročilo za 2013, splošno poročilo zveze za celoten mandat, splošno poročilo Eurourada za celotem mandat, – dogovorjeni so redni in izredni projekti za leto 2014, nosilci projektov in vodje projektnih skupin, – aktualne zadeve znotraj društev, ki so člani zveze in povezovanje z ostalimi društvi iz regije in najbolj pomemben del, volilna skupščina, to je razrešitev starih organov zveze in imenovanje novih.

Novi predsednik Zveze “Evropa zdaj” je Darko Mijatović iz Slovenskega društva Triglav iz Banja Luke, nova podpredsednica je Sanja Bogdanović iz Slovenskega društva Cankar iz Sarajeva. Novim funkcionarjem zveze čestitamo in jim želimo čim bolj uspešen mandat.

Besedilo in foto: Samo Čolak

Podobne teme: