Vrednosti ponudb za spremljanje cen živil od slabih 18 tisoč evrov do skoraj 85 tisoč evrov

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so prispele ponudbe za izbiro izvajalca za izvedbo spremljanja cen osnovnih živil pri različnih trgovcih že pregledali, trenutno poteka izbor najugodnejšega ponudnika.


 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na javno naročilo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za izbiro izvajalca spremljanja in primerjave maloprodajnih cen košarice 15 osnovnih živilskih skupin pri različnih trgovcih so prispele tri ponudbe.

Ponudbo so oddale družbe Marcelino za 17.841,20 evra, April 8 za 47.250,60 evra in Formitas Creative za 84.905,90 evra, vse z davkom na dodano vrednost.

Odločitev o najugodnejšem ponudniku bo predvidoma znana v prihodnjih dneh in bo skladno z zakonodajo objavljena na portalu javnih naročil, so zapisali.

Predvideno je, da bo izvajalec vzpostavil posebno spletno stran, na kateri bo na 14 dni objavljal aktualne cene izbranih živil po trgovcih v Sloveniji, in sicer v obdobju od 1. septembra 2022 do 31. marca 2023. Predvideno je tudi, da bo na začetku, na sredini in na koncu tega obdobja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav