Skupina NLB v polletju podvojila čisti dobiček

Skupina NLB je v prvem letošnjem polletju ustvarila 287 milijonov evrov dobička po davkih, kar je 105 odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. K robustni rasti čistega dobička so največ prispevali pozitivni učinki v zvezi s prevzemom N Banke.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Dobiček iz poslovanja skupine NLB se je v polletju okrepil za sedem odstotkov na 358,1 milijona evrov, N Banka, nekdaj Sberbank, ki pod okrilje NLB-ja sodi od marca letos, pa je k rezultatu prispevala 14 milijonov evrov. “Rezultat skupine, brez N Banke in ostalih enkratnih postavk v znesku 30,2 milijona evrov, je bil izjemen s 25-odstotno rastjo prihodkov pred rezervacijami,” je v polletnem poročilu zapisala uprava NLB-ja z Blažem Brodnjakom na čelu.

Čisti obrestni prihodki so nanesli 226,4 milijona evrov, pri čemer je prispevek N Banke znašal 9,9 milijona evrov. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se povečali za 14 odstotkov. Čisti neobrestni prihodki so se zmanjšali za tri odstotke na 131,7 milijona evrov, prispevek N Banke pa je znašal 4,1 milijona evrov. Skupni stroški so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav