Zaradi nepredvidenih del na drugem tiru 2TDK z izvajalci podpisal 1,2-milijonski aneks

Zaradi nepredvidenih del pri gradnji dostopnih cest za drugi tir Divača-Koper je projektno podjetje 2TDK z izvajalci, konzorcijem podjetij Kolektor CGP in Euro-Asfalt, podpisalo aneks v višini 1,2 milijona evrov brez DDV-ja.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Med gradnjo dostopnih cest za gradnjo drugega tira je prišlo glede na prvotno določena in naročena dela do več nepredvidenih del, ki so bila s strani inženirjev potrjena kot upravičena in potrebna, so v sporočilu za javnost pojasnili na 2TDK-ju. Nepredvidena dela so nastala predvsem zaradi bistveno drugačnih geološko geomehanskih razmer, kot je bilo predvideno z osnovnimi raziskavami, na osnovi katerih je bila izdelana projektna dokumentacija.

Ostala nepredvidena dela so bila povezana tudi s prestavitvijo telekomunikacijskih vodov in optičnih kablov, ki niso bili ustrezno zavedeni v kataster komunalnih vodov. Nepredvideni stroški so bili povezani tudi z zaščito arheoloških ostalin in spremembo načina odvodnjavanja, so pojasnili in dodali, da aneks upošteva tudi prihranke na določenih delih, ki jih je predlagal izvajalec.

Dostopne ceste

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav