Zaradi poskusov pridobitve statusa malega poslovnega odjemalca dopolnitev uredbe o cenah elektrike

Ker nekateri poslovni odjemalci elektrike, ki ne izpolnjujejo pogojev za status malega poslovnega odjemalca, izvajajo aktivnosti, s katerimi bi pridobili ta status za določena merilna mesta, je vlada dopolnila minuli teden sprejeto uredbo.

Z dopolnjeno uredbo bodo med drugim za male poslovne odjemalce od 1. septembra določene najvišje cene elektrike.

Sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo (SODO) je ministrstvo za infrastrukturo obvestil, da določeni poslovni odjemalci, ki po zakonu o oskrbi z električno energijo ne izpolnjujejo pogojev za male poslovne odjemalce, izvajajo aktivnosti, s katerimi bi pridobili status malih poslovnih odjemalcev za določena merilna mesta.

“Te aktivnosti izvajajo za namen koriščenja ugodnosti, ki jih prinaša uredba. Pojavljajo se primeri, ko večji poslovni odjemalci z več merilnimi mesti na isti pogodbi o dobavi električne energije iz pogodbe izločajo merilna mesta z močjo, nižjo od 43 kilovatov (kW). Zanje želijo sklepati ločene pogodbe, da bi se na ta način uvrstili pod male poslovne uporabnike in prišli do nižjih cen električne energije,” je v sporočilu po seji vlade pojasnilo ministrstvo.

“To je neskladno z namenom uredbe, torej zaščititi najranljivejše kategorije odjemalcev električne energije. Da se to

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav