Zastopniki članov Vzajemne proti preoblikovanju zavarovalnice v delniško družbo

Na skupščini so zastopniki članov Vzajemne izglasovali več sklepov, s katerimi nasprotujejo vladnemu zakonu o preoblikovanju Vzajemne v delniško družbo in upravi ter nadzornemu svetu naložili, naj izpeljeta vse dejavnosti, da družba ohrani enak status.


Vzajemna. Foto: BoBo
Vzajemna. Foto: BoBo

Cilj zakona je po vladnih navedbah ob preoblikovanju sistema dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja urediti in obvarovati premoženjski položaj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije kot ustanovitelja zavarovalnice in 700.000 zavarovancev oziroma članov.

“Zakonski predlog, kot ga je podala Vlada RS, neupravičeno posega v avtonomijo gospodarske družbe in lastninsko pravico njenih članic in članov. Samo članice in člani Vzajemne so tisti, ki imajo pravico avtonomno odločati o morebitnem statusnem preoblikovanju Vzajemne. Prav tako časovnica načrtovanega preoblikovanja v delniško družbo nikakor ni primerna, saj lahko ta postopek dodatno ogrozi poslovanje in obstoj družbe. Ocenjujemo, da bo članom povzročena škoda,” je v sporočilu za javnost zapisal predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln.

Kot navaja, želijo v Vzajemni ohraniti odločevalsko avtonomijo članov Vzajemne in preprečiti njihovo oškodovanje ter protiustaven poseg v njihovo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav