Bruselj odobril skupen projekt Slovenskih železnic in češkega EPLI

Evropska komisija je v skladu z evropsko zakonodajo o združitvah odobrila pridobitev skupnega nadzora nad novoustanovljenim skupnim podjetjem Slovenskih železnic in češkega EP Logistics International na področju intermodalnega tovornega prometa.

SŽ in EPLI, podjetje za energetske storitve, ki ponuja storitve železniškega tovornega prometa v več državah EU, nameravata ustanoviti novo skupno podjetje, ki ga bosta sestavljala SŽ – Tovorni promet (SŽ-TP) in Fersped.

SŽ-TP ponuja konvencionalni in intermodalni železniški tovorni promet ter nekatere spremljajoče logistične storitve, povezane z železniškim prometom, predvsem v Sloveniji ter v manjšem obsegu v Avstriji in na Hrvaškem. Fersped ponuja špedicijske storitve v Sloveniji.

Komisija je sklenila, da predlagana transakcija ne bi povzročila pomislekov glede konkurence zaradi omejenega učinka, ki bi ga imela na trg, saj se dejavnosti družb večinoma dopolnjujejo in se osredotočajo na različne članice EU. Transakcija je bila preučena v okviru običajnega postopka pregleda združitve.

Češka družba EPLI je del holdinga EP Holding. Gre za eno od vodilnih energetskih podjetij, ki razpolaga s 16,7 milijarde evrov sredstev in dosega 8,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje, so oktobra lani ob napovedi povezovanja zapisali v Slovenskih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav