Draga mladih: Medkulturni oddih za mlade

Prvi del Drage mladih je letos potekal od 3. do 6. julija v Novi Gorici, jesenski del pa se bo odvil 6. septembra, kot običajno, na Opčinah. Vabimo vse mlade med 18. in 30. letom, da se nam pridružite.
 
Draga mladih je druženje mladih slovenskih intelektualcev iz zamejstva, zdomstva in Slovenije. Srečanje z osebnostmi, ki oblikujejo sedanjost našega naroda in skupno razmišljanje o prihodnosti slovenskega naroda v družbi slovenskih vrstnikov. Poslušanje predavanj, ki spodbujajo razmišljanje, sodelovanje na debatah, ustvarjanje v kreativnih delavnicah, oblikovanje kritičnega čuta v duhu krščanskih in demokratičnih vrednot… Prijateljstva, ki ostanejo v času, ki gredo preko zemljepisnih in miselnih meja.

Letos bomo mladi z uglednimi gosti iz akademskega, kulturnega in političnega življenja razmišljali o pojmu medkulturne povezanosti, v delavnicah (novinarsko-filmska, glasbeno-plesna, športna, debatna, fotografska, kuharska,….) pa bomo imeli možnost ustvarjanja in prijetnega druženja s sovrstniki.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.dragamladih.org, alhko pa nas tudi pokličete na telefonsko številko 00386 1 24-28-552 ali nas kontaktirate preko e-pošte: slo.kongres@gmail.com.

Podobne teme: