Gora Rocka – desetič!

Ljubljana, 26. junij 2014 – Tresla se bo Gora, špilal se bo Rock! In to že deseto leto zapored, na tokrat jubilejnem festivalu Gora Rocka, ki se bo odvil ta vikend med 27. in 29. junijem. Tabu, Elvis Jackson in Zmelkoow so le trije, ki bodo navduševali publiko na Šentviški planoti. Ta leži med Baško grapo dolino Idrijce in Cerkljanskim. Še ena priložnost za spoznavanje slovenske glasbe in zelene domovine. Večer je namenjen rock glasbi, čez dan pa organizatorji pripravljajo različne aktivnosti kot so odbojka in nogomet na mivki in delavnica improvizacije.

Tabu Foto: arhiv Gora Rocka

Dobrodelna nota festivala

Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj celoten izkupiček festivala namenijo organizacijam in posameznikom potrebnim pomoči. Lanski izkupiček festivala je bil namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota. Projekt Botrstva v Sloveniji so se organizatorji odločili podpreti tudi z letošnjo, jubilejno izvedbo festivala Gora Rocka.

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Več o projektu Botrstvo si lahko preberete tukaj.

Tresla se bo gora, špilal se bo rock

Besedilo: MS

 

Podobne teme: