Mednarodni festival Overjam 2013

Ljubljana, 13. avgust 2013 – Med 14. in 17. 8. 2013 se v idilično naravo Tolmina ob sotočju Tolminke in Soče vrača reggae glasba. Največje reggae zvezde, med njimi Inner Circle ter Groundation, obljubljajo nepozabne štiri dni glasbe, sonca, kulture ter zabave.

Overjam festival se bo tokrat zgodil drugič pod naslovom Overjam international reagge festival. Prirejajo ga tri sosednje države, in sicer kulturno društvo Overjam iz Italije, Kurz Rock Vibe iz Slovenije ter Cik Künstlerhaus iz Avstrije. Festival poteka kar štiri dni, vsi ljubtelji reggae glasbe pa v Tolmin lahko pridejo že dan prej, ko se bo odvila še zadnja pred-festivalska Overjam zabava. Festival pa ne ponuja le dobre glasbe, ampak tudi razna predavanja ter konference, ki bodo tokrat namenjene aktualnim temam s področja ekologije in trajnostnega razvoja.

Ker reggae ni le glasba, pač pa način življenja, Overjam skrbi tudi za kulturne dejavnosti – letošnji moto “Think green / Mislim zeleno” razkriva teme trajnostnega razvoja, sonaravnega gospodarstva ter pokriva različno tematiko, ki se tiče vseh nas, ne glede na državo, v kateri živimo. V okviru festivala so predvidene številne čezdnevne dejavnosti, med drugimi tudi delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge in bobnov ter pouličnih umetnikov in športne aktivnosti.

Na povabilo Overjam organizatorjev so se odzvale staroste reggae glasbe Inner Circle, ki so s svojimi uspešnicami Sweat (A La La Long), Bad Boys, Games People Play in nešteto drugimi desetletja osvajali mlado in staro širom sveta. Ob njih še tisti najbolj togi zaplešejo, pravijo  organizatorji festivala.

Nastopajoči glasbeniki odražajo mednarodni duh tega festivala, ki bo občinstvu predstavil vse različne zvrsti reggae glasbe. Letošnji festival gosti številne slovenske izvajalce, med njimi BRO, Tadiman, Roots in Session, Raggalution, Freedom Fighters, Sell out ter mnoge druge.

Festival, ki se odvija na stičišču treh držav, želi postati simbol integracije in miru ter združevanja v različnosti.

Vas zanima line up festivala? Poglejte na stran Overjam. V Tolminu je festival danes  že odprl svoja vrata, nekaj dežnih kapelj prav gotovo nobenega ne moti.

Besedilo: MS

Foto: arhiv Overjam

 

Podobne teme: