Minister na tradicionalnem koncertu Koroška poje

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je, na povabilo Krščanske kulturne zveze v Celovcu, udeležil tradicionalnega koncerta »Koroška poje« v Domu glasbe v Celovcu, kjer je zadonela slovenska pesem. Predstavili so se zbori in glasbene skupine iz Podjune, Roža in Zile ter gostujoča zbora iz Slovenije in Italije.

Pred kulturnim dogodkom jeminister Gorazd Žmavc obiskal Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu in se seznanil z aktualnimi temami na področju manjšinske zaščite.

Ob robu koncerta  se je  minister srečal z Ano Blatnik, zvezno svétnico in bodočo predsednico Zveznega sveta Republike Avstrije, mag. Zalko Kuchling, deželnozborsko poslanko in podpredsednico Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk ter dr. Valentinom Inzkom, predsednikom Narodnega sveta koroških Slovencev, dr. Marjanom Sturmom, predsednikom Zveze slovenskih organizacij ter dr. Dragom Štoko, predsednikom Sveta slovenskih organizacij v Trstu. Prenesel jim je namero, da v  kratkem (alternativa – naslednjih par tednih)obišče avstrijsko Koroško. Obisk bo namenjen delovnim srečanjem z organizacijami slovenske manjšine.

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: