NAPOVED Urada: 17. do 28.12.2013

TOREK, 17. DECEMBER 2013

Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu bo, s pričetkomob 9. uri, obiskala deželni sedež RAI za Furlanijo julijsko krajino v Trstu, znotraj katerega delujeta  slovenska novinarska redakcija in slovenski programski oddelek. Ministrico Komel bo sprejel direktor Sedeža, gospod Guido Corso. Predstavili ji bodo situacijo slovenskih programov RAI, seznanili jo bodo s tematikami, kot so: avtonomija slovenskega oddelka, tehnološke inovacije, razpisi za nova delovna mesta itd., s katerimi se soočajo že nekaj časa. Ob zaključki obiska pa ji bodo predstavili tudi čezmejno sodelovanje predvsem z RTV Slovenija (Ulica F. Severo 7, Trst).

PETEK, 20. DECEMBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo, ob 19. uri, udeležila  slavnostne seje Državnega zbora ob dnevu samostojnosti in enotnosti (velika dvorana Državnega zbor RS, Šubičeva 4, Ljubljana).

Ob 20. uri se bo ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel udeležila državne počastitve dneva samostojnosti in enotnosti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (Prešernova 10, Ljubljana).

SOBOTA, 28. DECEMBER 2013

Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu se bo, s pričetkomob 20. uri, udeležila jubilejne 30. prireditve »Naš športnik 2013«, kjer bodo podeljene nagrade za najboljše športnike iz zamejstva in Slovenije.
Organizatorji prireditve so največje obmejne medijske hiše: RTV Koper, Primorske novice, RAI Trst, Primorski dnevnik, Novi Matajur ob sodelovanju Zveze slovenskih športnih društev Trst (Dvorana Kosovelovega doma Sežana, Kosovelova ulica 4 a).

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: