Napoved dogodkov Urada: 24. junij – 30. junij 2013

Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

PONEDELJEK, 24. JUNIJ 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo udeležila slavnostne seje Državnega zbora v ponedeljek, 24. junija 2013, ob 20. uri (Velika dvorana Državnega zbora RS. Šubičeva 4, Ljubljana).                                     

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel udeležila osrednje počastitve ob dnevu državnosti v ponedeljek, 24. junija 2013, na Kongresnem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 21.15.

 

SREDA, 26. JUNIJ 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo obiskala osrednjo organizacijo slovenskih podjetnikov v Italiji Slovensko deželno gospodarsko združenje in podjetje Euroservis. Vodstvo podjetja Euroservis ji bo predstavilo delovanje Deželnega gospodarskega združenja in podjetij Servis d.o.o. ter Euroservis d.o.o. Sogovorniki se bodo posvetili razpravi o možnosti sodelovanja in povezovanja.
V sklopu obiska se bo ministrica Tina Komel pogovarjala s posameznimi vidnimi člani krovnih organizacij, kjer bo tekla beseda o reševanju Tržaške knjigarne. (sedež SDGZ, Ul. Cicerone 8, Trst).

SOBOTA, 28. JUNIJ 2013
Ministrica Tina Komel se bo v soboto, 29. junija 2013, v kraju Slatina v Bosni in Hercegovini na povabilo Društva Slovencev “Triglav” Banja Luka udeležila tradicionalne prireditve “Slovenski dan”. Poleg prirediteljev, ki se bodo predstavili s folklorno skupino in mešanim pevskim zborom, se bodo dogodka aktivno udeležili tudi člani slovenskih društev “Cankar” iz Sarajeva in “Kredarica” iz Novega Sada ter otroška folklorna skupina “Kres” iz Novega mesta. Bogat kulturni program bo zaokrožila harmonikaška skupina iz Novega mesta.

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: