NAPOVED Urada: 28. 11. 2013

Gospa Tina Komel, ministrica odgovorna za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu, bo v času od 28. 11. 2013 do 30. 11. 2013, obiskala slovensko skupnost v južni Nemčiji.

Ministrica Tina Komel se bo v Muenchnu srečala s predstavniki slovenskih društev v nemški zvezni deželi Bavarski: Lipa – Muenchen, Lastovka – Ingolstadt, Drava – Augsburg; v Stuttgartu pa s predstavniki slovenskih društev v nemški zvezni deželi Baden-Wuerttemberg: Triglav – Stuttgart, Slovenija – Stuttgart, Štorklja – Schorndorf, Mura Bönningheim, Slovenija – Ulm, Kajuh – Uhingen – Ebersbach, Triglav – Sindelfingen, Planinka – Ravensburg, Lipa – Tutlingen, Planika – Radolfzell in Triglav – Reutlingen. Ob tej priliki bo Slovenskemu  kulturnemu in umetniškemu društvu Triglav  iz Reutlingena in njenemu predsedniku Alojzu Stegenšku podelila priznanje Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za 40. let prizadevnega in uspešnega delovanja v slovenski izseljenski skupnosti v Reutlingenu.

V načrtu obiska ministrice Tine Komel je tudi srečanje ministrice s predstavnikom vlade nemške zvezne dežele Bavarske.

Poleg skrbi za slovenske skupnosti po svetu – ohranjanje slovenskega jezika in kulture, izobraževanje, ohranjanje slovenske identitete, si bo ministrica prizadevala za pospeševanje gospodarskega in znanstvenega sodelovanja med matično domovino in Slovenci živečimi v Zvezni republiki Nemčiji.

 

Besedilo: Urad

 

 

Podobne teme: