NAPOVED Urada: 15. do 15.11.2013

TOREK, 12. NOVEMBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo, ob 10. uri, v prostorih Urada sprejela na vljudnostni obisk veleposlanika Črne gore v Republiki Sloveniji Ivana Milića (Erjavčeva 15, Ljubljana).  

SREDA, 13. NOVEMBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo v sredo, 13. novembra 2013, ob 11. uri sprejela na  drugi delovni obisk člane Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu. Na delovnem sestanku bodo izmenjali stališča s področja odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter  med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu. (Sejna soba, Urad za Slovencev zamejstvu in po svetu, Erjavčeva 15, Ljubljana).

ČETRTEK, 14.  in PETEK, 15. OKTOBER 2013

Državni sekretar dr. Boris Jesih bo v času 14. in 15. novembra obiskal Srbijo. Prvi dan obiska bo obiskal slovenski društvi v Rumi in Novem Sadu, kjer se bo v večernih urah udeležil tudi tradicionalnega srečanja slovenskih pevskih zborov iz Srbije, ki ga že desetič po vrsti pod imenom “Večer slovenskih pesmi in poezije” v novosadski Sinagogi organizira Društvo Slovencev “Kredarica” Novi Sad. V petek, 15. novembra pa se bo DS Jesih v prostorih Veleposlaništva RS v Beogradu udeležil sestanka zastopnikov slovenske manjšine, ki delujejo v Nacionalnem svetu slovenske narodne manjšine v Srbiji, ter predstavnikov slovenskih društev v Srbiji. Srečanje bo organizirano na pobudo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Razprava bo osredotočena na iskanje konsenza pri vprašanjih potrebnih ukrepov za zagotovitev ustreznih pogojev za uspešen nastop slovenske manjšine na volitvah za nacionalne svete v letu 2014 ter optimalnega delovanja  Nacionalnega sveta slovenske narodne manjšine v mandatnem obdobju 2014-2018.

PETEK, 15. NOVEMBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo ob dnevu slovenske hrane obiskala vrtec Semedela ob 8. uri, kjer bo sodelovala v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk ( Nova ulica 2b, Koper).

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: