Obisk turističnih društev iz Slovenije

Na povabilo slovenske skupnosti Tuzla je v drugi polovici meseca oktobra 2008 petdeset članov Turistične skupnosti iz Mosta na Soči in Tolmina obiskalo Bosno – Tuzlo in Sarajevo.

 
 

V Tuzlo so prispeli v petek, 10. oktobra v popoldanskih urah. Po nastanitvi so obiskali znano tuzlansko Galerijo portretov in poslovni prostor Slovenske skupnosti Tuzla. Večerjo v hotelu Tuzla so izkoristili tudi za druženje s člani skupnosti. Prisotni so bili tudi člani Likovne sekcije skupnosti, ki se že od leta 2003 redno udeležujejo likovne kolonije v Mostu na Soči.

Med večerjo sta prisotne pozdravila predsednica skupnosti gospa Alenka Savić in direktor Turističnega društva v Tuzli gospod Almazaga Čatović. Od njiju so gostje iz Mosta na Soči in Tolmina izvedeli marsikaj novega in zanimivega o Tuzli.
V soboto so obiskali Sarajevo. Po ogledu ožjega središča Sarajeva in ‘čevapčičih’ na Baščaršiji so turisti iz Slovenije izrazili željo videti olimpijske športne terene na Trebeviću. Ko je na Trebević padel prvi mrak, so se napotili nazaj v Tuzlo.

V nedeljo pred odhodom v Slovenijo so obiskali zanimivosti Tuzle. Gostje so bili posebej navdušeni nad slanimi jezeri in slanimi slapovi. V Evropi obstajajo takšni slapovi samo v Tuzli. Jezera in slapovi so postali prava turistična atrakcija, zanimivi tudi za zdraviliški turizem. Ob jezerih je zgrajeno sojeniško naselje, v katerem so razstavljeni prazgodovinski eksponati. Gostje so si jih ogledali.
Vreme je bilo več kot lepo, zato so se na poti domov v Slovenijo sprehodili še po stari trdnjavi Srebernik.

Podobne teme: