Podjetnik leta 2013 je Dušan Olaj

Na slavnostni prireditvi v dvorani Smelt v Ljubljani, 17. oktobra 2013, so že 23. leto zapored podelili priznanje Podjetnik leta, najstarejše slovensko priznanje podjetnikom, podjetnicam in podjetniškim skupinam, ki ga že od leta 1991 podeljuje revija Podjetnik.

 

Vsi trije nominiranci Boštjan Gaberc, Dušan Olaj in Tone Stanovnik

 

Naziv Podjetnik leta si je s svojim delom in inovativnim poslovnim modelom letos prislužil Dušan Olaj, direktor podjetja DUOL. Med nominiranci za laskavi naziv sta bila še Boštjan Gaberc in Tone Stanovnik.

Strokovna komisija je s priznanjem Podjetnik leta nagradila najodličnejšega med odličnimi podjetniki, ki je s svojim izdelkom, storitvijo ali poslovnim modelom našel tržno nišo na globalnem trgu in katerega blagovna znamka skriva še veliko potenciala za uspeh. »Prepričan sem, da so podjetniki leta tiste svetle točke, ki lahko pomagajo naše gospodarstvo izvleči iz krize. Prav zato si v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije vztrajno prizadevamo za izboljšanje pogojev poslovanja mikro in malih podjetij,« je v slavnostnem nagovoru povedal njen podpredsednik in predsednik UO Branko Meh.

 

Besedilo: Mira Črešnar

Foto: Marjan Krebelj

Podobne teme: