Sedmerica veličastnih osvojila naslov svetovnih pravkov

Ljubljana, 4. november 2013 – Plesna skupina the Artifex, je nastala tri leta nazaj, ko je sedem mladih fantov gnala ljubezen do plesa. Ta ljubezen je rasla in rasla in še raste. Tako so v letu 2012 odprli svojo plesno šolo Artifeks in začeli so se treningi. Vzdušje v plesni šoli je zelo prijetno, med plesalci vlada posebna energija, vsi so prijatelji, prav v vsakem pa se skriva goreča ljubezen do plesa. Vse to dokazujejo tudi odlični rezultati, ki jih dosegajo mladi plesalci. Katjuša Premk in Žiga Mlakar sta tako že lansko leto osvojila naziv svetovnih prvakov v dvojicah, na Nizozemskem so postali evropski prvaki, z Danske pa se vračajo v domovino kot svetovni prvaki. Naziv svetovnih prvakov so dosegli v formaciji Kill em with the beat, prav tako pa je to lovoriko osvojila tudi sedmerica veličastnih, katere del je tudi naš sogovornik Tadej Premk.

Na Danskem osvojili naslov svetonih pravkov

RTFX Crew ali The Artifex je sedem fantov, odličnih plesalcev hip hopa in prav vsi ste tudi osnovna celica plesne šole Artifeks. Kdo vse je del ekipe in kako se je vaša skupna pot sploh začela?

Ekipo sestavljamo: Aleš Trdin, Miha Furlan, Žan Jeršin, Žiga Mlakar, Tilen Jeras, Jan Marolt in moja malenkost Tadej Premk. Naša pot se je začela pred tremi leti, ko smo se združili v želji, da se udeležimo showa Slovenija ima talent.

Z Danske prihajate domov v Slovenijo kot svetovni prvaki, v katerih kategorijah ste se predstavili na Danskem? Naziv svetovnega prvaka je osvojila prav sedmerica veličastnih, kaj ne?

Na Danskem smo se predstavili med solisti, duoti, malimi skupinami in formacijami. Naši mlajši plesalci so med malimi skupinami postali svetovni podprvaki, med duoti sta Žan in Miha dosegla odlično peto mesto, Aleš in Žiga pa sta postala vice svetovna prvaka. V kategoriji hip hop male skupine člani je mala skupina RTFX CREW pometla s konkurenco in postali smo svetovni prvaki. Prav tako pa je zlato medaljo domov prinesla tudi formacija Kill em with the beat.

Več o tem kaj nam je povedal Tadej, si preberite v novemberski številki revije Moja Slovenija.

Besedilo: Vanesa Kovač

Foto: arhiv Artifeks

Podobne teme: