Začel se je Eurobasket 2013

Otvoritev Eurobasketa na Kongresnem trgu

Ljubljana, 4. september 2013 – Slovenija septembra gosti enega izmed največjih dogodkov pri nas Eurobasket 2013. Včeraj je na Kongresnem trgu potekala otvoritvena slovesnost.

Slovenija od 4. do 22. septembra gosti evropsko košarkaško prvenstvo Eurobasket 2013. Včeraj je na Kongresnem trgu potekala otvoritvena slovenost, kjer so nastopili Perpetuum Jazzile ter evropski in državni prvaki v HIP HOP-u The Artifex. Program je povezoval dolgoletni športni novinar Igor E. Bergant. Otvoritvene slovenosti se je udeležilo veliko ljudi, v zraku pa že vlada košarkaška evforija. V srcih košarkaških navdušencev zveni himna Rad imam košarko, I feel basketball.

Eurobasket pa je tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije in turizma pri nas. V Bruslju so se slovenski evropski poslanci prav tako odločili nameniti pozornost košarki. Tako so pred evropskim parlamentom priredili Eurobasket košarkarski turnir. Obiskovalcem pa so postregli s kranjsko klobaso, joto ter slovenskimi jabolkmi.

O Sloveniji pa se glas ne bo širil le v deveto vas, ampak bosta slika in zvok potovala kar v 167 držav sveta.

Boji pod košarkaškimi koši pa se začnejo danes. Razpored tekem si lahko ogledate na tem linku. Tekme se bodo odvijale Celju, Jesenicah, Kopru ter Ljubljani. Po prvem delu prvenstva pa bodo tekme v ljubljanskih Stožicah.

Eurobasket 2013 pa ustvarjajo in delajo še bolj živega tudi predani prostovoljci. Največ prostovoljcev je sicer iz Slovenije, prihajajo pa tudi iz Litve, Španije, Belgije, Etijopije, Francije, Luksemburga, Hrvaške, Srbije, Nemčije, Italije in mnogih drugih držav.

Organizatorji so poskrbeli tudi zato, da bo Eurobasket 2013 kar se da zelen, tako so povsod postavljeni koši za ločevanje odpadkov. Temu pa so dodali še humanitarno noto, zbirajo se namreč tudi plastični zamaški.

Besedilo: Vanesa Kovač

Foto: arhiv Eurobasket, KZS

Podobne teme: