Softbank v prvem poslovnem četrtletju z 39-odstotnim padcem dobička

Japonska skupina Softbank je v prvem četrtletju tekočega poslovnega leta, ki se je začelo aprila, zabeležila 761,5 milijarde jenov oziroma okoli 5,9 milijarde evrov čistega dobička.

To je 39 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ko je dobiček okrepil izreden enkraten prihodek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na poslovanje so vplivali predvsem rast cene delnic kitajskega velikana na področju storitev deljenja prevozov Didi Chuxing in ameriške platforme za dostavo hrane DoorDash ter izgube južnokorejskega spletnega velikana Coupang.

Skupina Softbank je preko investicijskega sklada Vision Fund vložila velike vsote v nekatera največja in najbolj perspektivna imena Silicijeve doline. Med aprilom in junijem 2021 je skupina preko investicij ustvarila 1260 milijard jenov dobička, kar je 28 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

V prvi četrtini lanskega poslovnega leta je skupina sicer vknjižila 1260 milijard jenov čistega dobička, kar je bila predvsem posledica združitve ameriških telekomunikacijskih operaterjev T-Mobile in Sprint aprila lani. Softbank je namreč imel v lasti Sprint, še navaja AFP.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav