Dobrodošli doma s pestrim programom

Ministrica Tina Komel je 5. julija 2013, na prvi dan prireditve Dobrodošli doma 2013 nagovorila obiskovalce, nastopajoče, slovenske mlade izseljence in zamejce.

 

SLIKA: Skupina mladih iz Argentine

V popoldanskem delu prireditve so nastopili mladi iz BIH, Italije, Madžarske, Argentine, ki so navezali stike s svojimi vrstniki v Sloveniji ter skupaj pripravili odličen program. Navdušila nas je  slovenska rock skupina iz Buenos Airesa, Zlatorock, pred osrednjo slovesnostjo pa se je rojakom predstavila Garda Slovenske vojske z orkestrom.


SLIKA: Godba slovenske vojske je med igranjem uprizorila pravo predstavo

Prisluhnili smo glasbenemu nastopu Rudija Bučarja z otroki iz Srbije in Slovenije, pa Trkaju in Vesni Zornik, sklepni glasbeni nastop pa so soustvarili glasbeniki, ki smo jih v taki zasedbi videli in slišali prvič, bržkone pa tudi zadnjič. Trkaj, Janez Dovč, Rudi Bučar, Vesna Zornik, Zlatorock ter otroci iz Banja Luke in Novega mesta so skupaj izvedli skladbo, katere avtorja sta Dovč in Trkaj, porodila pa jo je želja po pozitivni afirmaciji ljubezni do domovine in zavedanja njenih vrlin.
 

SLIKA: Nastop Trkaja z različnimi soizvajalci je navdušil

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel je v svojem govoru izpostavila sodelovanje in povezovanje različnih mladinskih organizacij, ki delujejo v Republiki Sloveniji, in skupnosti mladih Slovencev in njihovih potomcev, ki živijo v sosednjih državah in drugod po svetu. S prireditvijo namreč želimo ustvariti pozitiven odnos do drugih kultur in hkrati poudarjati bogastvo slovenske kulturne dediščine. Zbrane je pozdravil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

 

Besedilo in foto: Urad

Podobne teme: