Dogajanje v Benečiji 11-2013

Pismo iz Benečije 34-2013

https://www.youtube.com/watch?v=stdzPJ9kqAQ

Ta teden smo šli h Renzu Gariupu an Lidij Zabrieszach v Sevce… več kot 35 let igrajo v Beneškem gledališču in letos so igrali tudi v filmu Oltre il guado, furlanskega režiserja Lorenza Bianchinija, mojster horror filmu, ki je posnel delno film v vasi Topolove. In še Sons of a gun, ki so prva slovenska band, ki se je uvrstila v Premi Friul in na koncu novice iz naših dolin.

Pismo iz Benečije 33-2013

https://www.youtube.com/watch?v=BUcsHNZEFOE

Michele Qualizza, podžupan občine Dreka je ta teden gost oddaje. Z njim smo se pogovarjali o čezmejnem daljnovodu – elettrodotto Okroglo-Viden, ki skarbi Nediške doline in Posočje. Tonca Lukežu razmišlja in še novice iz Nediških in Terskih dolin.

Pismo iz Benečije 32-2013

https://www.youtube.com/watch?v=JEpIDCciRdw

Davide Clodig je ta teden spet gost naše oddaje, kot koordinator Glasbene Matice, oziroma glasbene šole, ki deluje v Špietru več kot 30 let. Tonca Lukežu razmišlja in še novice iz Nediških dolin in Rezije.

Pismo iz Benečije 31-2013

https://www.youtube.com/watch?v=g_sSI-N7OG8

Ta teden smo obiskali Etnografski muzej v Bardu, kjer smo se pogovorili z Igorjem Cernom. In še Tonca Lukežu in novice iz naših dolin.

 

Besedilo: Inštitut za slovensko kulturo-Istituto per la cultura slovena, Slovenski kulturni center-centro culturale sloveno

 

Podobne teme: