EuroBasket bo povezal Slovenijo

EuroBasket se hitro bliža in do začetka največjega športnega dogodka v Sloveniji je še manj kot 100 dni. Po besedah Aleša Križnarja vse priprave, brez večjih težav, potekajo po načrtih.

Direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križar je z organizacijo zelo zadovoljen, prav tako s predprodajo vstopnic, bliža pa se 1. julij, ko se bodo začele prodajati težko želene vstopnice za prvi del. Povpraševanje je že zdaj veliko, jasno pa je največ za tekme v celjskem Zlatorogu, kjer bo igrala Slovenija.

 

Hala Tivoli v Ljubljani je še v prenovi in pripravi na EuroBasket 2013

Tudi same priprave dvoran potekajo po predvidenih rokih. Organizatorji pričakujejo tudi veliko gostov iz tujine in verjamejo, da bo prvenstvo v Sloveniji imelo velik uspeh, za kar pa bo do določene mere skrbela tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo pred bučnimi domačimi navijači lovila prvo odličje na velikem tekmovanju.

Za MMC je Aleš Križnar povedal, da na prireditev gleda širše, ne samo kar je vezano na organizacijo tekmovanj, temveč mu je pomembna tudi zabava in gostoljubje: “Naš cilj je, da se celotna Slovenija na nek način poveže in diha za to prvenstvo. Vse skupaj pa je povezano tudi s slovensko reprezentanco. Vsi si želimo zelo dobrega rezultata in verjetno tudi tovpliva na občutek, če je prvenstvo uspešno ali ne. Na to pa organizatorji žal nimamo vpliva, ampak morajo košarkarji to pokazati na igrišču.”

Besedilo: MS

Podobne teme: